Kultur

21. juni, 2021

Spice Girls er tilbake – med en stor overraskelse!

Spice Girls, 90-tallets mest populære girlband, har funnet fram mikrofonene og er nok en gang sceneklare. Nå lover de ekstra «spice» til fans over hele verden.

I 2019 overrasket Spice Girls fans over hele verden med en gjenforeningsturné. Den gangen var det over et tiår siden medlemmene sist hadde spilt sammen, men endelig kunne Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton og Geri Halliwell igjen opptre med hittene ‘Wannabe’, ‘Mama’ og ‘Say You’ll Be There’.

Den eneste som ikke deltok på gjenforeningen var det femte gruppemedlemmet, Victoria Beckham.

Slik så de ut på turneen i 2019:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Spice Girls (@spicegirls)

LENGTER ETTER Å OPPTRE

Spice Girls sin gjenforeningsturné gikk over all forventing, så de fire sangerinnene la raskt hodene sammen for å planlegge nok en turné – men så kom korona og satte en stopper for alle planene.

Popgruppen har likevel ikke lagt drømmen på hyllen – enda. Emma Bunton avslørte i et intervju at de venter på å komme i gang igjen. Det skriver Music.News.com.

– Vi har begynt å snakke om å opptre igjen. Vi vil veldig gjerne komme igang, men vi venter på at det blir helt trygt, forteller Emma Bunton.

Allerede i januar fortalte Melanie Chisholm om hvor mye gruppa ser frem til å stå på den store scene igjen:

– Vi lengter etter å komme tilbake på scenen. Det står høyt på dagsordenen for oss jentene. Siden vi var på turné i 2019 har vi hatt lyst til å lage enda flere show, men dessverre er det ikke noe som kommer til å skje i år, fortalte hun.

EN SPESIELL KONSERT I VENTE

Melanie Chisholm kunne også avsløre at gruppen har store planer i vente.

Deres aller første debut-singel, ‘Wannabe’, kom ut i 1996 for nøyaktig 25 år siden. Derfor ønsker de å feire jubileumet med et brak av en konsert.

– Vi jobber med noen veldig spennende ideer som jeg ikke kan avsløre mer om akkurat nå. Men vi vil absolutt feire de 25 årene, og vi vil feire det på best mulig måte. Det kommer til å bli helt sykt, forteller Melanie C.

Om de fire Spice Girls-ene kommer til å opptre på en scene i år må tiden vise. Men – en ting er sikkert, vi gleder oss til å synge med på de klassiske hittene fra 90-tallet nok en gang!

Nå har det også blitt avslørt at gruppen feirer jubileumet i sommer ved å gi ut en EP kalt ‘Wannabe25’! 

I mellomtiden kan vi se tilbake på syv trender, brakt til live av den ikoniske gruppa:

Platåsko

Buffaloskoen, eller platåskoen, har fått et comeback – nylig har trenden fått medvind hos Balenciaga, som har relansert en platå-utgave av Crocs, som faktisk ble utsolgt etter kun få timer online! Men, trenden ble altså først sett for alvor hos Spice Girls for…lenge siden – og buffaloskoen ble senere et kjennemerke for gruppen, selvom det gikk rykter om at Victoria Beckham hatet skoen (hun foretrakk klassiske, høye hæler!)

STATEMENT SHIRTS

Lenge før Dior presenterte SS18-kolleksjonen som var full av statement shirts med feministiske budskap, så sang Spice Girls om girlpower og søsterkap; politiske budskap, som også ofte kom til utrykk på antrekkene brukt av spesielt Geri Halliwell.

LEOPARD PRINT

Store motehus som Calvin Klein, Tom Ford og også Victoria Beckham, har inkorporert dyreprint, blant annet leopard-print, i deres kolleksjoner. Mon tro om Victoria Beckham hentet inspirasjon fra sin tid med de andre spice-jentene? Mel B aka Scary Spice var ofte sett i både leopard og sebra-prints allerede på 90-tallet.

DAD SNEAKERS

Som en fasjonabel forlengelse av de sporty referansene vi har sett feie over motebildet de siste årene, er dad snekkers nå offisielt den skoen du burde investere i. Ta en titt på Balenciaga som har lansert den ene joggeskoen etter den andre; en trend som ofte også kan sees på fasjonable it-kvinner og streetstyle-stjerner. Den første til å spotte det fasjonable i denne trenden var Sporty Spice, hvor navnet naturligvis også indikerer at hun absolutt var den rette personen til å bruke disse skoene før moteindustriens «elite» gjorde det.

DEN LILLE SORTE

Et must i enhver garderobe og go-to antrekket i mange situasjoner; den lille sorte kjolen. Faktisk kunne denne trenden ofte sees på Posh Spice, som antydet av navnet ofte kunne sees i mer elegante antrekk enn de andre medlemmene som ofte gikk for buffalsosko og klær som tillot mer bevegelse og dans. Victoria Beckham foretrakk en klassisk, elegant og nedtonet stil – slik som den lille, sorte kjolen.

RETRO ATHLEISURE

Denne trenden har vi særlig sett dominere street-style i løpet av de siste årene. Trenden, som altså har fått et enormt comeback, kan man på mange måter si stammet fra Sporty Spice, som hadde retro sportsklær som sitt personlige kjennetegn. Ikke alle tør å gå for en fullstendig tracksuit, men sporty referanser er uansett å se overalt i nåtidens motebilde.

SMALE SOLBRILLER

De små solbrillene er tilbake i motebildet for alvor! Solbrillen som helst ikke skal være bredere enn et frimerke har blitt brukt av supermodeller som Gigi Hadid og superstjerner som Rihanna. Victoria Beckham var igjen 20 år foran alle andre – dette er helt sikkert en av grunnene til at den tidligere Posh Spice har blitt en suksessfull designer.

Denne saken er fra elle.dk. 

Relatert

Les også