Skjønnhet

9. juni, 2021

Trend: Soap brows

Bryntrenden har utvilsomt kommet for å bli. Men, hvordan får man de penest mulig, på enklest mulig måte – og med hvilke produkter?

Soap brows – trenden hvor brynene føles fjæraktige og nærmest urokkelige. Trenden er nok ikke så ny som man kanskje skulle tro, da det er et backstage-triks som har blitt brukt i «modell-verdenen«» lenge.

Hvorfor? Jo, nettop fordi brynene «klistres» fast og får det fjæraktige volumet i en look som sitter hele dagen.

Om du søker på «soap brows» på YouTube vil du finne uendelig med tutorials og tips for å få til ordentlige «såpebryn».

Men spørsmålet gjenstår – hva gjør man egentlig? Og hvilke produkter kan man bruke? Svenske ELLEs beautyredaktør, Carin Hellman, guider deg gjennom jungelen av tips og produkter:

SPRAY ØYENBRYNSBØRSTEN

Spray en ren mascara- eller øyenbrynsbørste med vann eller en facemist for å skape et lett, fuktig lag. Det er viktig at børsten er helt ren. Brow spoolie fra Nars passer perfekt for soap brows.

Nars Brow Spoolie, kr 175 hos Kicks (annonse). 

HVILKEN SÅPE PASSER BEST TIL SOAP BROWS?

Gni børsten mot en hard såpe for å skape en geléaktig konsistens. Velg gjerne en såpe som er glycerin-basert og transparent for å få best konsistens. Ikke ta for mye produkt med en gang, du kan bygge på etterhvert til du er fornøyd.

Perfekt til soap brows – The Body Shop sin Pink Grapefruit Soap – med mild grapefrukolje for å minimere uttørking rundt brynene.

BØRST BRYNSHÅRENE OPPOVER

Børst gjennom øyenbrynene og form de slik du vil ha dem. Det tar en stund før produktet stivner og tørker, så du har tid til å jobbe med det for å få til det resultatet du ønsker. Jobb deg generelt oppover med børsten for å få rett fjær-effekt.

Foto: Backstage Altuzarra AW 2020

FORM BRYNENE

Resultatet blir «fluffy» og du kan virkelig forme brynene nøyaktig slik du ønsker. Holdbarheten er også super, brynene sitter virkelig «på plass». Desto mer du børster hårene opp, desto mer volum får du uten å måtte gå inn med andre produkter.

Foto: Backstage Akris AW 2020

GEL OG PRODUKTER TIL SOAP BROWS EFFEKTEN

Jo, det finnes brynsprodukter som gir «såpe effekt» uten at du trenger å bruke såpe, vann og børste. Det finnes også produkter med pigment dersom du ønsker effekten med litt farge i tillegg.

Browgel med farge  

Denne er perfekt å bruke på selv de tynneste brynshår! Brynene blir fyldigere og mer definerte, og det er enkelt å bygge opp produktet slik at du får den formen og fargen du ønsker. Den kan til og med dekke grå hår!

Påfør ved å bevege børsten oppover for best effekt, la deretter produktet tørke i opptil 2 minutter.

Brow Zings Pro Palett fra Benefit, kr 249 hos Kicks (annonse). 

Øyebeynspalette

I dette kitet følger det med tre typer «voks» for å definere og skape hold, to høyt pigmenterte og en transparent. En skrå kost og en spoolie følger også med, så du enkelt kan påføre produktene.

I tillegg følger Benefit sine tips og triks med så du kan lære deg hvordan du kan skape flere forskjellige looks – fra naturlig til definerte

Benefit Brow Zings Like a Pro Pallette, kr 415 hos Kicks (annonse).

Browgel fra «the eyebrow guru»

Anastasia Beverly Hills, eller Anastasia Soare som hun også heter, er en berømt makeupartist som gjorde seg kjent som «the eyebrow guru» i Hollywood Hills.

Hennes egen Dipbrow gel finnes i 11 nyanser og er en høyt pigmentert gel med en langvarig, vannfast formel for å skape detaljerte og definerte bryn som gir full dekning med mye pigment, samtidig som brynene blir lette å forme.

Anastasia Benerly Hills Dipbrow, kr 270 hos Kicks (annonse).

Denne saken er fra Elle.se

Relatert