Kultur

25. mai, 2021

Restauranter i Oslo

Denne uken vekkes hovedstaden til liv igjen – og vi kan nesten ikke vente med å besøke våre favorittsteder!

Restauranter i Oslo: Endelig åpner restaurantene i Oslo igjen, og listen er lang over steder vi gleder oss til å besøke. 

Vi har tidligere skrevet om hvor du kan spise brunch i Oslo, men etter brunch kommer middag (eller lunch?) og nå som restauranter i Oslo endelig åpner igjen, var det på sin plass med en liten liste over noen av våre favorittsteder.

Det føles nesten absurd at det en gang fantes en tid da vi «når som helst» kunne svinge innom en restaurant, kino eller en butikk – for den saks skyld. Om ikke annet har det siste året lært oss at disse godene er synonymt med livskvalitet vi ikke skal ta for gitt.

Endelig kan vi pynte oss ute blant folk, spise mat vi verken har laget eller fått levert på døra, og høre bruset av latter, og summingen fra glade mennesker gjennom et restaurantlokale. Vi skal sitte med bare ben på uteservering, og kjenne hvordan det akkurat er litt for kaldt for akkurat denne kjolen, mens årets første gnagsår sier her er jeg i nye sandaler.

Vi skal smile til fremmede, takke for maten, og ta vare på disse stedene som om de var det fineste vi hadde – for er det ikke egentlig det?

Her vil vi spise i Oslo

Le Benjamin

Søndre gate 6

Dette er det siste stedet jeg besøkte før restaurantene stengte, og det er også et av de første jeg skal tilbake til når de nå åpner igjen. Jeg har ved flere tilfeller måttet bestille både to forretter eller to hovedretter, bare fordi jeg ikke klarte å bestemme meg. Dette er et sted med lave skuldre og høy kvalitet – akkurat sånn jeg liker det.

le benjamin restaurant i oslo
Foto: Le Benjamin

Skaal

Olaf Ryes Plass 12

Skaal er «nykommeren» som kjennes ut som en gammel venn. Selv om dette stedet «kun» har eksistert siden høsten 2019 (hei, pandemi) har det allerede blitt viktig for mange – som om det alltid har vært en del av løkka. Det har også skjedd at jeg har måttet bestille samme rett i flere runder, rett og slett fordi det var så digg. Her serveres det ulike skåler av mumsete slag, og som de sier det selv – gøy i glasset.

SKAAL RESTAURANTER I OSLO
Foto: Skaal

The Golden Chimp

Heimdalsgata 37

Det sies at dumplings er det nye sushi – og ja, det er det! Jeg kan få ekte craving etter maten herfra, og erklærer en ny favoritt for hver bit jeg tar. Menyen oser av kreativt overskudd, men er på ingen måte klein og pretensiøs. Det er bare digg. Dette er også et av stedene som virkelig har nailet take-away gamet, men selve restauranten må faktisk oppleves!

THE GOLDEN CHIMP RESTAURANTER I OSLO
Foto: The Golden Chimp

Izakaya

St. Olavs gate 7

Oslos hyggeligste kjeller. Her kan du ta med deg både mor, far, daten, gjengen, fetteren, kusina, tanta til oldemor, kjæresten – og alle vil trives. Her sitter det god stemning i veggene, rett og slett. Menyen er norsk/japansk, og består av masse nydelige småretter. Jeg har også drukket LIVETS plommevin her ved flere anledninger, og jeg kan nesten ikke vente med å samles her igjen med gode venner.

izakaya restauranter i oslo
Foto: @izakayaoslo

Apostrophe

Rathkes plass, Kirkegårdsgata 7A

Denne restauranten har Oslos kanskje hyggeligste lokasjon? Ikke minst har de et av byens beste konsepter – pizza fra Lofthus Samvirkelag OG Omakase. Omkase betyr at kokken bestemmer, og tro du meg – det er lite som er bedre enn det! Omakasen tar utgangspunkt i det asiatiske kjøkken, men er full av herlige overraskelser. Og pizza fra Lofthus Samvirkelag kan man jo strengt talt spise annenhver dag, så digg er det. Apostrophe må være noe av det beste (om ikke det aller beste?) som kom ut av 2020.

APOSTROPHE RESTAURANTER I OSLO
Foto: Apostrophe

Ostebutikken

Thorvald Meyers gate 27A

En restaurant i Oslo som tar meg rett til Frankrike. Dette stedet er så idyllisk og sjarmerende at det er som tatt ut av en film. Menyen er deilig fransk, og full av kjærlighet. Her kan du senke skuldrene, nyte god mat, og føle deg som hjemme. Dette stedet tar godt vare på deg.

ostebutikken restauranter i oslo

Foto: Gitte & Filip

Arakataka

Mariboes gate 7B

Nå har jeg laget nok pasta med løyrom hjemme, og jeg kan nesten ikke vente med å returnere til moderskipet. Her er det alltid vanskelig å bestemme seg, og derfor passer det perfekt at menyen er lagt opp til at du spiser flere små retter. Pasta med løyrom må med hver gang, men jeg har hatt noen helt nydelige (og klønete) opplevelser med pepperkrabben her også. Et nordisk kjøkken som virkelig får råvarene til å synge.

ARAKATAKA RESTAURANTER I OSLO
Foto: Arakataka

Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2

Dette stedet kunne jeg sikkert abonnert på, og tidvis har det faktisk ikke vært så langt unna praksis. Det føles litt som å besøke besteforeldrene sine. Det er bare å dukke opp, også vet du at det kommer noe digg på bordet. Menyen er i aller høyeste grad italiensk, og jeg må alltid starte måltidet med Burrata. Deretter er det bare å la seg rive med. Mamma Mia, så digg det er!

TRATTORIA POPOLARE RESTAURANTER I OSLO
Foto: Trattoria Popolare

Legg gjerne igjen en kommentar på hvilke restauranter i Oslo du gleder deg til å besøke her!

Relatert