ANNONSE

17. juni, 2021

Dagens Craving: Matcha Tiramisu med Smeg

Smeg har lansert en ny håndmikser som virkelig får frem italieneren i oss på kjøkkenet!

Annonse i samarbeid med Smeg. 

Vår favorittdessert er både enkel å lage, og faller alltid i smak. Vi snakker selvfølgelig om Tiramisu. Denne tradisjonelle, italienske drømmedesserten er både dekadent, klassisk og smakfull.

Dere har kanskje fått med dere at vi har dilla på matcha om dagen, og heldigvis lar denne deilige desserten seg kombinere med matcha på sømløst vis – og vi kan herved erklære en ny favoritt! Matcha Tiramisu er en perfekt dessert for deg som vil imponere litt (med minimal innsats), og den grønne fargen er en av årets store snakkiser i motebildet. Oppskriften finner du nederst i saken.

Vår nye hverdagshelt på kjøkkenet

Noe av det som gjør Tiramisu så enkelt er at det hverken krever steking, heving eller noe form for varmebehandling. Det eneste du trenger er en god håndmikser, og nå har Smeg nettopp lansert en splitter ny, dødslekker variant! Italiensk design til vår italienske favorittdessert – kan det bli bedre?

Håndmikseren kommer med både stålvisp, flatvisp og deigkrok, slik at du kan lage alt fra sauser og kremer til kakedeiger og pizzabunner. Den har også et display på håndtaket, som viser deg tiden på hvor lenge du har mikset, og hvilken styrke du ligger på. Håndmikseren kommer i flere lekre farger, men vi har naturligvis lagt vår ELLEsk på den mintgrønne!

Med utstyr som dette er det virkelig en drøm å lage mat, og ikke bare det: Nå tilbyr Smeg en eksklusiv rabatt til alle våre lesere! Med koden ELLE20 får du nå 20% på hele sortimentet* hos Smeg! Koden varer frem til 1. juli!
(*gjelder ikke D&G, Toniton og Divina Cucina)

Smeg

Slik lager du Matcha Tiramisu

Visste du forresten at Tiramisu betyr «pick me up» eller «cheer me up» på italiensk? Og finnes det egentlig noen bedre måte å avslutte et måltid enn.. på topp?

Du trenger:

 • 15 – 20 g matcha-pulver (til matcha-te)
 • 250 ml kokende vann (til matcha-te)
 • 1 ss Yuzu-saft + 1 ss sukker (blandes ut med matcha-te)
 • 24 – 30 savaiordikjeks (ladyfingers)
 • 2 store eggeplommer
 • 90 g sukker
 • 500 g mascarpone
 • 4 eggehviter
 • 1 g salt
 • 6 g sukker
 • Litt ekstra matchapulver til å «sprinkle» over til slutt

Dette gjør du:

Rør sammen eggeplommer og sukker (90 g) med håndmikser til det får en kremaktig konsistens. Deretter har du i mascarpone, og fortsetter å blande dette sammen med håndmikser. Sørg for at det blandes godt, men ikke overdriv, da det kan skille seg.

I en annen bolle blander du eggehviter, sukker (6 g) og salt (1 g) sammen til det blir helt stivt. Når du kan snu bollen opp ned uten at det renner ut, er det klart.

Deretter blander du eggehvite-miksen med den lysegule mascarpone-miksen med en sleiv i store, seige bevegelser.

Nå kan du lage Matcha-te. Bland sammen kokende vann og matchapulver, og pisk dette sammen med en liten håndvisp til klumpene er borte. Deretter rører du inn 1 ss Yuzu-saft + 1 ss sukker.

Dypp savaiordikjeks (en om gangen) i matcha-teen, og legg de utover på et kakefat med høye kanter. Kjeksen trekker til seg veske på null komma niks, så ikke la de ligge i bløtt mer enn et par sekunder.

Når hele fatet er dekket av kjeks, legger du på et lag med krem. Sørg for å dekke over alt av kjeks. Legg deretter en ny runde med kjeks dyppet i matcha-te, og et nytt lag med krem.

Nå er du nesten i mål.

Sett desserten i kjøleskapet, og la den stå over natten og godgjøre seg. Rett før servering drysser du over matchapulver med en sikt før servering, et voila – Du har laget sommerens diggeste dessert!

matcha tiramisu

Buon appetito!

Relatert