Kultur

24. juni, 2021

Britney Spears prater ut om vergemålet

For første gang forteller Britney Spears i retten om sin versjon om hvordan vergemålet har påvirket henne alle disse årene.

Siden 2008 har superstjernen, Britney Spears (39), vært erklært inhabil da hun ikke anses som selvstendig nok til å ta egne beslutninger rundt hennes privatliv og økonomi. De siste 13 årene har hennes far, Jamie Spears (68), vært hennes verge.

Bevegelsen Free Britney har lenge kjempet for Britney, men Britney har ikke selv, før nå, pratet ut om vergemålet.

I natt pratet hun for første gang i retten om hvordan vergemålet har påvirket henne, og anledningen til at hun ikke har sagt noe før nå fordi hun er redd for å ha blitt latterliggjort.

– Det har gått 13 år nå, og det holder. Jeg vil bli hørt. Jeg har holdt det inni meg så lenge og det er ikke bra for hjertet mitt. Jeg har vært så sint og grått hver dag, sier Britney.

– Jeg trodde helt ærlig at ingen ville tro på meg. Jeg trodde at folk skulle ta det useriøst. Jeg vil ha tilbake livet mitt. Det holder nå.

Britney erkjenner løgnene i sine Instagram-innlegg

Siden Britney ble erklært inhabil har fansen kjempet for å få henne «fri» igjen. Fansen har vært overbevist om at hun ikke har det bra under farens vergemål og har ville se henne stå på egne bein både mentalt og økonomisk.

De har hevdet at Britney sendte ut rop om hjelp i sine sosiale medier, der hun for eksempel har kommunisert ved å ha på seg visse farger på klærne etter anmodning fra fansen, som skal signalisere «jeg er i fare».

Britney har derimot påstått at alt er bra, men som hun nå forteller at har vært en løgn.

– Jeg har løyet og sagt til verden at jeg har det bra og at jeg er glad. Det er en løgn og fornektelse. Jeg har vært i sjokk og jeg er traumatisert.

Hindret henne i skaffe seg flere barn

Vergemålet har gjennom årene blant annet kontrollert hennes medisinering, hun får ikke dra noen steder uten noen hun kjenner tilstede, og det har hindret henne i å gifte seg og skaffe seg flere barn.

– Jeg ville ta ut spiralen å få et barn til, men vergemålet lar meg ikke gjøre det fordi de ikke ønsker at jeg får et barn til, sier Britney og fortsetter:

– Jeg har ikke gjort noe for å fortjene å bli behandlet på den måten. Det er ikke greit å tvinge meg til å gjøre noe jeg ikke ønsker å gjøre.

Jamie Spears-hilsning i retten

Britney Spears har tidligere søkt om at hennes kjæreste, Jodi Montgomery, skal erstatte Jamies rolle i vergemålet, men nå sier hun at hun vil slippe vergemålet helt.

– Min pappa og alle som er innblandede i dette vergemålet, inklusive mitt management, burde sitte i fengsel, sier Britney.

Etter Britney Spears vitnesbyrd, leste advokaten opp en melding fra Britney til faren Jamie:

– Jamie er lei seg for å se sin datter ikke har det bra. Han elsker datteren sin og savner henne veldig mye.

Kjendisenes reaksjoner etter Britneys historie

Det er nå flere store kjendiser som reagerer sterkt på Britneys historie.

«Vi elsker deg, Britney!! Vær sterk», skriver Mariah Carey på Twitter med flere hjerter.

Og hennes ekskjæreste Justin Timberlake twitret:

– Ingen kvinne skal aldri bli hindret fra å ta sine egne beslutninger angående sin egen kropp. Ingen skal noensinne bli holdt tilbake mot sin vilje… eller aldri behøve å spørre om lov til å få tilgang til alt hun har jobbet så hardt for. Jess og jeg sender masse kjærlighet og vår støtte til Britney under denne tiden. Vi håper at retten, og hennes familie, gjør det rette og lar henne leve akkurat slik hun vil leve.

Fikk du med deg dokumentaren om Britney?

Denne saken er fra ELLE.se.

Relatert