ELLE Event

19. februar, 2020

Isabelle Ringnes: Alle med interesse for mote, media, markedsføring, sosiale medier og teknologi burde ta turen innom Elletech

Isabelle Ringnes kommer på ELLEtech, kommer du?

For tredje gang arrangerer vi ELLEtech på Grand Hotel Oslo og for tredje gang er Isabelle Ringnes på programmet.

Sikre deg billett her!

Isabelle er med-gründer og produktsjef selskapet EqualityCheck.it som er en plattform for anonyme vurderinger om likestilling på arbeidsplassen. Målet er å bidra til at fremtiden er mer likestilt og gjennomsiktig.

Hun er også grunderen av TENK, et teknologinettverk for kvinner med mål om å inspirere kvinner og jenter til å lene seg inn og forme fremtiden med teknologi. Isabelle er også en av grunnleggerne bak #Hunspanderer, en organisajon fokusert på likestilling ved å addressere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper i arbeidslivet. Hun er 2 ganger blitt kåret til Inspiring Fifty women in tech og blitt utnevnt som 1 av 6 nordmenn blant de 100 mest innflytelsesrike menneskene i Nordic Tech. Isabelle er styremedlem i investeringsappen Kron og Dermanor, produserer en av Norges mest populære teknologipodkaster Future Forecast og har gitt ut boken Hvem Spanderer om ubevisst diskriminering og kjønnsstereotypier med Marie Louise Sunde. Isabelle holder jevnlig foredrag om teknologi og mangfold for næringslivsledere og politikere i Norge og internasjonalt.

Man kan faktisk ikke snakke om kvinner og teknologi i 2020, uten å nevne Isabelle, og vi er så glade for at hun og Marie Louise kommer på ELLEtech for å snakke mer om Equality Check og diskriminering.

Vi har tatt en liten prat med den travle dama!

Q&A med Isabelle Ringnes

Hvorfor sa du ja til å være foredragsholder på ELLEtech igjen?

– Jeg synes ELLEtech er et fantastisk spennende arrangement der man tar for seg den største trenden av dem alle – nemlig ny og spennende teknologi som påvirker hele bransjen. Dette er tredje gang jeg deltar og jeg koser meg like mye hver gang med de nysgjerrige deltakerne, inspirerende foredragsholderne og ikke minst et fantastisk team som presenterer teknologiens rolle på en relevant måte for bransjen.

Hva gleder du deg mest til på konferansen i år?

– Jeg gleder meg mest til å se de inspirerende foredragsholderne, som Else Kåss Furuseth og Thina Saltvedt som jeg er evig fan av.

Hva skal du snakke om i ditt foredrag sammen med Marie Louise?

– Vi skal snakke om viktigheten av mangfold, ubevisst diskriminering og kjønnsstereotypier, og hvordan vi jobber for å skape et likestilt og gjennomsiktig arbeidsmarked ved hjelp av teknologi og tilrettelegging for at alle kan bruke stemmen sin for å katalysere positiv endring.

Hvem burde komme på konferansen og hvorfor bør folk ta turen?

– Alle med interesse for mote, media, markedsføring, sosiale medier og teknologi burde ta turen innom Elletech. Det er en spennende arena for å lære, la seg inspirere og ikke minst treffe andre nysgjerrige mennesker i bransjen.

Hva mener du er den største utfordringen arbeidsplasser har når det kommer til likestilling?

– Den største utfordringen er at folk med ulike bakgrunner ikke opplever at de har like muligheter på arbeidsplassen. Det er et problem for bedrifter da de ikke får utnyttet fullt potensiale i sine ansatte, og det er et problem for ansatte som kan begynne å mistrives på arbeidsplassen om de ikke blir sett og verdsatt for sine bidrag. Vi tror at det ligger stort forbedringspotensiale hos mange for å tilrettelegge bedre for alle ansatte og ikke minst skape en kultur der alle føler seg inkludert og motivert til å bidra, og ikke minst føler at de har like muligheter uavhengig av sitt kjønn eller sin bakgrunn. På Equality Check tilrettelegger vi for at ansatte kan bruke sin stemme, helt anonymt, for å fortelle om det som er bra på arbeidsplassen, og også gjøre arbeidsgivere oppmerksomme på områder hvor de har forbedringspotensiale. Vi tror at nøkkelen til endring ligger i transparens.

Har du personlig opplevd diskriminering?

– Jeg har, som de aller fleste andre, opplevd ubevisst diskriminering. Som ung kvinne i teknologibransjen har jeg fått mange flåsete kommentarer som har fått meg til å føle at jeg ikke passer inn. Jeg har fått høre at jeg kun lykkes fordi jeg er søt å se på, og har vært i møter der jeg har fått høre at de er overrasket over at jeg har «substans» uten egentlig noen videre forklaring på hvorfor. Det er ikke slik at hver enkelt kommentar er graverende eller traumatiserende, men akkumulert og over tid så påvirker det gjerne hvordan man ser på seg selv og hvilke muligheter man strekker seg etter.

Hvilke digitale trender har du troen på i 2020?

– Det er i hovedsak to trender jeg merker meg i år. Den første er at miljøvennlige måter å produsere og konsumere forbrukerprodukter er kommet for å bli. Vi låner, leier og bytter mer klær og gjenstander enn tidligere, og ser flere digitale tjenester som er lagt opp for å tilrettelegge for dette. Den andre trenden er at smarte hjem er gått fra sci-fi til vanlig. Folk har i større grad koblet alarmer, håndtak, låser, ringeklokker, lamper, TV-er og det meste annet opp mot internett og har mer kontroll og oversikt over sikkerhet og hverdag.

Sikre deg billett til ELLEtech

Vipps: 

990,-

Vipps: 141060
– Oppgi navn i betalingsfeltet.

Faktura: 

Send mail til: elletech@elle.no der du oppgir: Kundenavn, org. nr., adresse, referanse, navn til deltakere.

Relatert

Les også