Skjønnhet

1. juni, 2021

På badet med Anna Skavlan

Denne uken har vi tatt en titt i baderomshylla til vår faste spaltist, og her er det mange gode tips å hente!

Vi elsker å ta en titt i baderomshyllen til jenter vi digger, for litt ekstra inspirasjon og tips. Vi har tidligere vært på besøk hos Anne Line LeonthinRikke Krefting, Lea Meyer, Radical Broccoli , Nnenna Echem  og Sophia Lie for å nevne noen. Nå er det drømmedama og ELLEs faste spaltist, Anna Skavlan, som står for tur.

Anna er journalist, modell, har straks fullført en bachelor i Liberal Arts i London. I tillegg er hun en av de klokeste vi kjenner. Hun tipser om Retinolen som redder «Londonhuden» hennes, og mener at skjønnhet handler om å trives med seg selv. Bli med «på badet» med Anna Skavlan.

Foto: Anna Skavlan

Hvordan ser din hudrutine ut?

– Når jeg står opp på morgenen er jeg ganske lat. Om jeg ikke skal ha på meg sminke den dagen, så tar jeg bare på fuktighetskrem med solfaktor, leppepomade og takker for meg. Om jeg derimot skal ha på sminke, sørger jeg for å rense huden for å ha et så rent grunnlag som mulig. Men på kvelden derimot, bruker jeg gooood tid. Både fordi jeg vil passe på huden, men også fordi det å legge meg er den beste delen av dagen min og jeg vil gjøre det så luksuriøst som mulig.

– Først vasker jeg av eventuell sminke med øyesminkefjerner fra Nivea. Enkel, billig og får jobben gjort! Så vasker jeg ansiktet med Avène Extremely Gentle Cleanser. Jeg har ikke veldig sensitiv hud, men jeg er fortsatt veldig ung og vil ikke stresse huden min for mye fancy ingredienser og glamorøse hudpleie-adjektiv. Et par ganger i uken eksfolierer jeg ansiktet med Dermalogica Daily Microfoliant. Jeg elsker følelsen av nyskrubbet fjes! Jeg bruker også Avène Gentle Toner for Sensitive Skin, som ikke inneholder alkohol og derfor ikke tørker ut huden.

Foto: Anna Skavlan

– Jeg har også fått øynene opp for Retinol! Jeg bruker 0.2% fra The Ordinary annenhver kveld. Etter at jeg begynte med den har jeg hatt mye mindre problemer med urenheter. Jeg bor i London a.k.a. en av verdens mest forurensede byer, og huden min skriker etter litt ekstra kjærlighet. Da er Retinol en drøm!

– Jeg bruker også Fundamental Watery Oil Drop fra Klairs hver kveld for ekstra fuktighet, før jeg runder av med fuktighetskrem fra Avène. Om kvelden bruker jeg Hydrating Cream, og om morgenen bruker jeg Hydrating Emulsion ettersom den er lettere og har solfaktor 30.

Foto: Anna Skavlan

– Jeg liker å kunne finne gode produkter på apotek, til en pris som ikke gir meg vondt i magen når jeg drar kortet. Der er Avène perfekt! Hudpleie skal være for alle.

Hvilke tre produkter kan du ikke leve uten? 

– Leppepomade fra Cosmica, Vaseline Lip Therapy (som jeg bruker til alle områder som kjennes tørre) og stooooore glass med vann! Alt som hydrerer!


Har du en signaturduft?

– Jeg er svært dårlig på duft, men min bestevenn Hannah er helt enestående når det kommer til å koble duft til personer. Hun ga meg en parfyme fra Bon Parfumeur i bursdaggave, med hint av vanilje, seder og sviske (!?). Det er en beskjeden pudder-duft som passer meg helt perfekt. Ikke for voldsom, streng eller feminin, men leken og annerledes.

Foto: Anna Skavlan

Parfymen 401 fra Bon Parfumeur, kr 459.

Hva er ditt hemmelige beautytriks?

– Drikk vann og vær rundt mennesker som får deg til å le! Et smil er det alle beste du kan ha på ansiktet. Det er et kjedelig svar, men det er helt sant.

Foto: Anna Skavlan

Og til slutt, hva er skjønnhet for deg og har det forandret seg gjennom covid?

– Skjønnhet handler om varme øyne, store smil, rynker, føflekker, arr eller fregner som viser karakter, individualitet og at noen har levd et liv. Hudpleie og sminke skal fremheve det ansiktet man allerede har, ikke maskere det med ansiktet man skulle ønske at man hadde.

– Jeg har dager hvor jeg står foran speilet og lurer på hvorfor jeg ikke likner mer på jentene jeg følger på Instagram. Jeg kan strekke på ansiktet og tenke: “om jeg bare så litt mer sånn ut, da hadde jeg hatt det så mye bedre!» Men det hadde jeg jo selvfølgelig ikke. Da er det som oftest noe annet i livet mitt som ikke går slik jeg håpet, og jeg skylder det på at pannen min er for høy eller kinnene mine for runde.

– Men jeg har blitt bedre på å fokusere energien min på ting som får meg til å føle meg bra på innsiden; være utendørs, lese, se en film, være med venner, lage mat, ringe besteforeldrene mine eller smile til noen på bussen. Ting som begynte å bety mer under pandemien, og som absolutt ikke handler om hvordan jeg ser ut. Det er da smilet og de små rynkene på siden av nesen kommer frem, og jeg føler meg vakker. Simpelthen fordi jeg trives med meg selv. Det er skjønnhet!

Relatert

Les også