Livsstil

20. februar, 2021

ELLEs store årshoroskop for 2021

Spent på hva året bringer? Svaret finner du kanskje i stjernene...

Horoskop 2021: Den sjeldne triple sammenstillingen mellom Jupiter, Saturn og Pluto i begynnelsen av 2020 gjorde året helt annerledes enn alle andre.

Nå når det er over, stiller vi oss alle det samme spørsmålet.

Vil 2021 bli bedre?

Og, ja, det vil det – uten at vi kan bli i stand til å vende tilbake til der vi var. Verden har forandret seg for alltid.

Horoskop 2021

En hvilken som helst lærer vil kunne fortelle at om det sitter tre bøllete elever sammen helt bak i klasserommet, vil det resultere i kaos. Den beste måten å håndtere bøllene på, er å separere dem; jo lenger vekk fra hverandre de plasseres, dess enklere er det å unngå at de forstyrrer. Slik er det på stjernehimmelen også.

I starten på 2020 stod Jupiter, Saturn og Pluto svært nærme hverandre i Steinbukken, og vi vet alle hva som skjedde.

Nå, på begynnelsen av 2021, er Jupiter og Saturn fortsatt temmelig nær hverandre, men de har beveget seg videre inn i Vannmannen – uten at de har tatt med seg Pluto.

Jupiter reiser veldig raskt, og i slutten av mai vil planeten befinne seg i Fiskene, og da vil alle de tre planetene være i ulike stjernetegn – i forskjellige rom, om du vil – og de er forhindret fra å rotte seg sammen og skape trøbbel. Det kan bli en vanskelig periode i januar når Mars så vidt tilfører sin energi til miksen, men dette blir mer som de fjerne tordenskrallene du hører når stormen har passert og blir fjernere.

Dette er ikke et nytt fenomen, og heller ingenting å være redd for.

Det er helt naturlig og forståelig at vi er bekymra i forhold til Saturn, Pluto og koronapandemien, men det er en annen planetarisk justering som vil inntreffe. Denne vil forme den verdenen vi lever i når den pågående krisa er over og bare står igjen som en fotnote i historien. Helt på slutten av 2020, den 21. desember, møtes Jupiter og Saturn.

Dette gjør de hvert tjuende år, og denne gangen er de i Vannmannen, som er et lufttegn.

Siden tidlig på 1900-tallet har de møtt hverandre i jordtegn, men nå beveger de seg mot lufta, og i slutten av det tjueandre århundret vil de møte hverandre i vanntegnene. Den fullstendige syklusen til alle de fire elementene gjentar seg om cirka 800 år, og har fra middelalderen markert betydningsfulle faser i historien.

Jordtegn-æraen med storskalaproduksjon og fossilt brensel ligger bak oss nå; nå lever vi i en tid med data og høyhastighetskommunikasjon – og heller enn å bruke opp jordas ressurser, er vi blitt mer bevisst på å bevare og beholde dem. Framtiden vil bli ny. Og annerledes. Raskere, renere – og mer rettferdig.

Alt dette er lufttegnattributter, og vi må følge strømmen deres og benytte oss av dem.

ELLE er stolte av å ha et av Norges største og beste horoskop!

Så med 2020s redsler bak oss og den fjerne framtiden som ser lys, skinnende og frisk ut, hva gjelder for der vi befinner oss akkurat nå? Hvordan blir 2021?

Ikke overraskende blir dette året for gjenoppbygging, men også et år for rivning – der det er nødvendig. Saturn tilbringer mesteparten av 2021 med å jobbe seg gjennom er rekke konfrontasjoner med Uranus.

To store planeter på linje vil alltid føre med seg merkbare resultater, men der hvor Saturn alltid prøver å gjøre ting trygt og pålitelig, og å bygge en solid grunnmur som skal vare, prøver Uranus å rive ned barrierer, skape endringer og å gjøre framskritt gjennom revolusjoner og omveltninger.

Det kommer til å bli mye bråk og skitt – det er helt sikkert – men forhåpentlig vil det der Uranus river ned gamle strukturer oppstå en ryddig tomt med plass til å bygge noe bedre. Saturns jobb blir her å forestå et rammeverk som danner base for langsiktig vekst, og ikke bare være et forsøk på å flikke på det som stod der før.

Om Uranus framstår som altfor destruktiv, vil Saturn holde ham i ørene. Og om Saturn er altfor opphengt i fortiden, vil Uranus tvinge ham til å prøve noe nytt.

For mange av oss vil dette være en tid for å slippe taket i fortiden og starte på ny – ikke fordi vi velger det selv, men fordi det er helt påtvunget og nødvendig. Det vil bli mye hard jobbing, men på lang sikt vil det bli veldig bra, og kanskje er dette noe vi egentlig burde ha gjort oftere…

En fleksibel tankegang og villighet til å prøve nye ting, er alt som trengs for å gjøre suksess. Dessuten er Saturn alltid mye lettere å håndtere når han er i Vannmannen enn når han er i Steinbukken – mye mer en venn og en støtte enn en motstander og en hindring. Alle barrierene som tidligere hindret framgang, er borte – og alt er mulig.

Det beste av det hele er at Venus og Mars står sammen dette året. I fjor var de forhindra fra å møte hverandre, men det gjør de nå, og de vil stå nært sammen i atskillige uker denne sommeren. Det er her fornyelsene virkelig oppstår; når folk samles og sammen bygger opp en ny framtid.

2021 har alt, så derfor blir det muligheter, innovasjoner, en sjanse til å gjenskape ting bedre enn de var, og endelig blir det en dæsj med romantikk. Vi bør gripe alt året tilbyr med begge hendene og med all vår optimisme.

Slik blir 2021 for ditt stjernetegn

Klikk på ditt stjernetegn og se hvordan 2021 blir.

VÆREN 21. MARS – 20. APRIL

Horoskop 2021

TYREN 21. APRIL – 21. MAI

Horoskop 2021

TVILLINGENE 21. MAI – 21. JUNI

KREPSEN 22. JUNI – 22. JULI

LØVEN 23. JULI – 23. AUGUST

JOMFRUEN 24. AUGUST – 23. SEPTEMBER

VEKTEN 24. SEPTEMBER – 23. OKTOBER

SKORPIONEN 24. OKTOBER – 22. NOVEMBER

SKYTTEN 22. NOVEMBER – 21. DESEMBER

STEINBUKKEN 22. DESEMBER – 20. JANUAR

VANNMANNEN 21. JANUAR – 19. FEBRUAR

FISKENE 20. FEBRUAR – 20. MARS

Ikke glem å sjekk ut:

Horoskop 2020

Relatert

Les også