Skjønnhet

19. august, 2020

De beste og mest effektive oppskriftene på hjemmelaget hudpleie

ELLEs skjønnhetsredaktører rundt om i verden tipser.

Hjemmelaget hudpleie: ELLEs skjønnhetsredaktører rundt om i verden gir deg her sine beste og mest effektive oppskrifter på hjemmelaget hudpleie!

Og vi anbefaler virkelig å teste de ut – Lettvint, billig og helt uten konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.

Grønn skjønnhet blir ikke stort enklere enn dette.

Hjemmelaget hudpleie – ELLEs beautyredaktører tipser:

Oppskriften på myk, glødende hud og skinnende, sunt hår består av ingredienser du finner i
ditt eget kjøkken. ELLEs skjønnhetsredaktører deler sine beste hjemmelagde beauty-miksturer.

FOR VELPLEID OG SUNT HÅR

«Bestemoren min sa alltid at håret trenger mye omsorg. Du må vanne og pleie det slik at det vokser seg sunt og sterkt, som et tre. Når håret mitt ser tørt og slitent ut, bruker jeg ekstra virgin olivenolje; en gresk skatt som fungerer som en naturlig balsam for håret.

Når jeg vasker håret i dusjen, tilsetter jeg noen dråper olivenolje i balsamen min og skyller den ut som normalt. Etterpå er håret mitt lykkelig, skinnende og sterkt!»

– ELLE Greece, RozinaKouri.

FOR EN MYK OG GJENNOMFUKTET KROPP

«Koffeinet i kaffe kan gjøre underverker for huden din. Jeg bruker kaffegrut blandet med kokosolje som en skrubb til kroppen. Kaffegruten eksfolierer huden og fjerner døde hudceller og skitt, og kokosoljen fukter og mykgjør huden.»

– ELLE Thailand, Mallika Boonyuen.

FOR FUKT OG GLØD

«En kollega fortalte meg nylig om skjønnhetsinfluenser Lauren Conrads greske yoghurtmaske. Alt du trenger er: 4 ss kald, vanlig gresk yoghurt blandet med innholdet i en probiotisk kapsel. Påfør den på huden din med en bomullspad, la virke i 10 minutter og skyll av med varmt vann. Yoghurten inneholder laktoseenzymer som løser opp smuss og beroliger huden, og probiotika som styrker huden og får den til å gløde – akkurat den samme effekten du får av masker kjøpt i butikk!»

– ELLE Australia, Brooke Le Poer Trench.

FOR SILKEMYK HUD

«Natron er min hemmelighet til vakker hud – og noe jeg lærte av moren min. Alt jeg gjør er å væte en bomullspad, påføre litt ansiktsrens på den og strø over litt natron. Så eksfolierer jeg huden med forsiktige sirkulære bevegelser og vasker det av. Dette trikset gjør huden silkemyk!»

– ELLE Bulgaria, Velina Vasileva.

FOR UREN HUD

«I løpet av svangerskapet mitt fikk jeg en del kviser, samtidig som jeg var spesielt oppmerksom på hvilke ingredienser jeg brukte på huden.

Dette førte til at jeg prøvde manuka-honning. Den har antibakterielle superkrefter, og kan til og med fremskynde hudens helbredelsestid.

To ganger i uken brukte jeg en maske bestående av: 1 spiseskje manuka-honning, 2 ts vanlig økologisk yoghurt, 1 ts mineralvann og 1 ts økologisk sitronsaft. La den virke i 30 minutter før du vasker den av med varmt vann.

Jeg la med en gang merke til at jeg hadde færre kviser, mindre rødhet og huden min ble sunnere raskere. En ekte mirakelkur!»

– ELLE Belgia, Marie-Noelle Vekemans.

FOR ET HVITERE, SUNNERE SMIL

«Jeg sverger til denne ayurvediske tannpleieteknikken. Den går ut på at man skyller munnen med olje (såkalt oil pulling), og gir bedre ånde, en sunnere munn og hvitere tenner. Jeg tar en skje med økologisk, kaldpresset kokosolje og skyller munnen med den, slik man gjør med munnskyllevann, i ti minutter før jeg spytter det ut i søpla.

Ikke spytt ut i vasken da olje kan tette rørsystemet. Etter dette pusser jeg tennene.»

– ELLE Tsjekkia, Anna Machova.

FOR SKINNENDE HÅR OG REN HODEBUNN

«Smelt litt kokosolje i mikroen eller i en kjele og tilsett et par dråper te-tre-olje (som er kjent for sine antiseptiske egenskaper). Masser så oljeblandingen inn i hodebunnen og la den sitte i et par timer før du vasker den ut. Du må sjamponere håret minst to ganger for å få ut all oljen, men når du er ferdig vil hodebunnen være fuktet og sunn, og håret mykt og skinnende.»

– ELLE Quebec, Theo Dupuis-Carbonneau.

Les også:

Produktene som gir deg ekstra glød

 

Relatert