ELLE Event

17. februar, 2020

ELLEtech: Dette er årets foredragsholdere

Se hvem som kommer på årets ELLEtech og hva de skal snakke om...

12. mars går årets ELLEtech av stabelen på Grand Hotel Oslo.

Har du sikret deg billett? Hvis ikke kan du gjøre det her. 

Vi gleder oss til en hel torsdag fullspekket av inspirerende damer, som er tungvektere innen sine fagfelt.

Listen over årets foredragsholdere er variert og de skal snakke om tech, rekruttering av kvinner til tech, digitalisering, karriere, organisasjon og ledelse, kvinner og kapital, bærekraft og ubevisst diskriminering.

I tillegg blir det lunsj med bobler, goodie bags, nettverksbygging i ekte ELLE-stil og tips til power dressing med BOSS – og du er invitert!

Få med deg kollegaene dine på en informativ og underholdende dag med masse faglig påfyll.

ELLEtech 2020 program

Siri Børsum – Er det lurt å slutte i jobben sin uten å ha noen ny?

Dagens konferansier på ELLEtech er Siri Børsum. I fjor sluttet hun som Leader for Digital Transformation i Google. Siri er et kjent navn i tech-bransjen og, i tillegg til å lose oss gjennom dagens fullspekkede program, skal hun holde foredrag om hvordan det var å slutte i Google etter 12 år. Dette blir et personlig foredrag om hennes egen prosess, å ta store valg og å finne veien videre.

Thina Saltvedt – Kvinner + Kapital = Bærekraftig vekst

For to år siden gikk Thina fra å jobbe som oljeanalytiker til å bli bærekraftanalytiker, nærmere bestemt sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea. Hun har i mange år vært et profilert navn i finansverdenen, og brenner for å få flere kvinner inn i finanssektoren. Vi var så heldige å ha med Thina i Girl Power-utgaven vår i desember/januar og du kan lese intervjuet med henne her. 

På ELLEtech skal hun snakke om hvor viktig det er at kvinner tar mer styring over sin egen økonomi.

– Kapital er et veldig viktig verktøy for å skape endring. Ved å kontrollere hvor pengene flyter kan vi også påvirke hvordan fremtiden skal se ut. Vi kan derfor ikke overlate styringen av kapitalen til mennene. Det kan ikke være slik at bare halvparten av befolkningen skal bestemme hvordan fremtiden til 100 prosent av befolkningen skal bli. Vi kvinner må ta mer ansvar for våre investeringer selv. Bedrifter representerer ulike verdier. Vi kan påvirke hvilke bedrifter og prosjekter som skal få tilgang til kapital og dermed hvilke verdier vi ønsker å se mer av i fremtiden. Vi må med andre ord ta mer grep om kapitalen og vår egen fremtid.

Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde – Ubevisst diskriminering, og hva vi skal gjøre for å endre arbeidsplassen?

Gründerne Isabelle og Marie Louise står bak kampanjen og organisasjonen #Hunspanderer. Isabelle er veteran å regne når det kommer til ELLEtech.

I fjor lanserte Isabelle og Marie Louise plattformen Equality Check hvor målet er å bidra til mer transparens rundt likestilling og mangfold i arbeidslivet i Norge og globalt. De ga også ut boken Hvem spanderer som tar opp ubevisst diskriminering, kjønnsstereotypier og likestilling.

Dette sa Isabelle i et intervju med ELLE da: 

– Det viktigste skrittet for å knuse fordommer og ubevisst diskriminering, uavhenging om du er kvinne eller mann, er å gjøre seg bevisste på dem (les boken vår…! hehe). Vi har alle en hel masse fordommer, og handler ubevisst ut i fra dem hele tiden. Marie og jeg tar oss selv ofte i å gjøre det fremdeles. Men jo mer man øker bevisstheten, jo mindre styrer de valgene. 

På ELLEtech skal de ha et viktig foredrag om nettopp dette.

Aina Lemoen Lunde – #hunharinvestert

Direktør for Marked og digitalt salg i DNB ASA og styremedlem i blant annet Optimizd, Aina Lemoen Lunde kommer til ELLEtech for å snakke om DNBs suksessfulle kampanje #huninvesterer.

Lena Midtveit – Endringsledelse i teknologiskiftet

Lena Midtveit er administrerende direktør i Sony Music Entertainment Norway AS. På ELLEtech skal hun snakke om strukturelle endringer som følger av teknologiskiftet, og hvordan hun og Sony Music valgte å navigere i et markedet hvor den teknologiske utviklingen traff tidlig og hardt. Lena kommer fra musikkbransjen, men temaet er relevant for veldig mange bransjer.

Ingrid Ødegaard – Reisen fra sommerprosjekt til et globalt produkt

Ingrid er gründer og Chief Product and Technology Officer for Whereby (tidligere appear.in); en videomøtetjeneste med over 1 million månedlig brukere over hele verden. Hun har blitt ranket som en av Norges Topp Kvinner i Tech to år på rad, og ble i 2018 kåret til «Årets Fremtidstenker» i E24s Ledertalentene.

Hun skal fortelle om sin fantastiske reise som gründer innen teknologi og om hvordan Whereby jobber med produktutvikling, design og brukerinnsikt.

Karoline Krøvel Midtbø (Karokul) – Hva er dette TikTok som alle snakker om?

Vi er lei av hvite menn som pusher 50 med briller og skjegg, og er selvutnevnte eksperter på sosiale medier. Ingen av dem har 172.000 følgere på TikTok… Men det har Karokul.

Karokul (15) er en av Norges største influensere mot sin målgruppe (13 – 24 år). Karoline har også over 55.000 følgere på YouTube og 40.000 på Instagram, i tillegg er hun aktiv på Snapchat.

ELLEs digitalredaktør, Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg pusher 35 og skjønner ikke greia med TikTok. Det gjør egentlig ingen av de andre på ELLE-kontoret heller.

Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg er motehistoriker og motejournalist med master i norsk motehistorie i internasjonal kontekst fra London. 

Vi har fått med oss at den kinesiske videotjenesten er den mest nedlastede appen i verden, og googlet oss fram til at den i november i fjor ble lastet ned flere ganger enn Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube i USA og at man lager små, gjerne morsomme videosnutter som kan deles. Og der stopper det.

Derfor har vi funnet en ekte ekspert på området og Julie Marlen skal intervjue henne på scenen på ELLEtech. Så lærer vi alle hva TikTok er og hvordan det brukes.

Else Kåss Furuseth – Humorinnslag ispedd litt alvor.

Du kan glede deg til å bli underholdt av selveste Else Kåss Furuseth på ELLEtech 2020.

Else har fått helt frie tøyler til sitt innslag, og vi gleder oss skikkelig.

Else var også en av damene i  vårt Girl Power Issue. Les intervjuet her!

Relatert

Les også